Rețetă pas cu pas, cu imagini – Tort de casă (cu ciocolată, biscuiți și bucățele de nucă) – Rețetă rapidă și delicioasă, fără coacere
Ingrediente necesare:
- 750 g biscuiți
- 100 g nucă
- 180 g zahăr
- 60 g pudră de cacao
- 250 ml apă
- 150 g unt
- 1 linguriță extract de vanilie
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 120 ml frișcă lichidă
- 120 g ciocolată neagră
- Nuci tocate pentru decor
Mod de preparare:
Rupem biscuiții în bucățele și prăjim ușor bucățelele de nucă pe o tavă uscată.
Punem zahărul într-un vas, adăugăm pudra de cacao, apa și omogenizăm. Adăugăm untul și punem vasul pe foc. Încălzim compoziția pe foc mediu, amestecând până la omogenizare. La final adăugăm și vanilia. Lăsăm compoziția să se răcorească.
Punem biscuiții și bucățelele de nucă într-un bol și amestecăm. Turnăm și compoziția cu cacao și amestecăm. Tapetăm o tavă de 23 cm cu hârtie de copt și transferăm amestecul de biscuiți în ea. Uniformizăm frumos și dăm tortul la frigider pentru 30 de minute.
Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată pe baie de aburi, împreună cu frișca lichidă. Amestecăm până la omogenizare după care turnăm glazura în tavă. Dăm tortul la frigider pentru 4 ore.
După 4 ore, decorăm cu bucățele de nucă sau după plac.
Savurați cu poftă! Poftă bună!