Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă la tavă (cu frișcă și căpșuni) – Se prepară din 1 ou, 60g zahăr, 125g făină, 200 ml frișcă și…
Ingrediente necesare:
- 1 ou
- 60 g zahăr
- 75 ml lapte
- 60 ml ulei
- 125 g făină
- 1 linguriță praf de copt
Alte ingrediente necesare:
- 200 ml frișcă lichidă
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic întăritor frișcă
- 100 g smântână
- 200 g căpșuni
- Ciocolată rasă pentru decor
Mod de preparare:
Punem oul și zahărul într-un bol și mixăm timp de câteva minute, până obținem o compoziție deschisă la culoare. Adăugăm laptele, uleiul și omogenizăm. Adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt și mixăm până la omogenizare.
Tapetăm o tavă de 27*26 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute. După coacere, lăsăm blatul să se răcească complet.
Între timp, mixăm frișca spumă tare, adăugând și zahărul vanilat și întăritorul după care încorporăm și smântâna. Îndepărtăm hârtia de copt de pe blat și întindem crema deasupra lui. Punem bucățelele de căpșuni peste cremă și decorăm cu ciocolată rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!