Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Cheesecake japonez – Prăjitură moale și pufoasă, fragedă și aromată
Ingrediente necesare:
- 4 ouă mărimea L
- 250 g cremă de brânză
- 400 g lapte condensat îndulcit
Mod de preparare:
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă tare.
Într-un alt bol mixăm gălbenușurile până obținem o compoziție deschisă la culoare. Adăugăm crema de brânză și omogenizăm. Adăugăm laptele condensat și mixăm până la omogenizare. La final adăugăm în 3 tranșe spuma de albușuri, amestecând cu mare grijă.
Tapetăm baza unei tăvi de 20 cm cu hârtie de copt și o învelim bine în folie de aluminiu. Turnăm compoziția în tavă. Turnăm apă fierbinte (aproximativ 2 cm) într-o tavă mai mare și punem tava rotundă în ea. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45-50 minute.
În timpul coacerii nu deschidem ușa cuptorului. După coacere, întredeschidem ușa cuptorului și lăsăm tava în cuptor pentru încă 30 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!