Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură moale și pufoasă, fină și delicată – Prăjitură de casă la tavă – Se prepară din 2 ouă, 240g făină și …
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 200 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 75 g unt topit
- 150 g smântână
- 240 g făină
- 10 g praf de copt
- 350 g caise
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul tos, cel vanilat, un praf de sare și mixăm până obținem o compoziție deschisă la culoare și spumoasă. Încorporăm pe rând untul și iaurtul.
Adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt și omogenizăm. La final încorporăm 150g piersici (bucățele).
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Punem deasupra felii de piersici (200g) și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45 de minute.
Lăsăm prăjitura să se răcorească timp de 10 minute după care o scoatem din tavă și o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!