Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură cu iaurt și aluat răzuit, foarte ușor de pregătit – Prăjitură de casă fină și delicată
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 2 gălbenușuri
- 80 g unt topit
- 70 g zahăr
- 200 g făină
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 2 albușuri
- 80 g zahăr
- Jumătate linguriță zeamă de lămâie
- 400 g iaurt grecesc
- 50 g făină
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Încorporăm untul topit după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. Frământăm până obținem un aluat nisipos. Dăm aluatul la frigider pentru 30 de minute.
Pentru umplutură, mixăm albușurile spumă. Adăugăm treptat zahărul și zeama de lămâie, mixând continuu până obținem o spumă tare și lucioasă. Cu o spatulă încorporăm iaurtul și făina.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm aproximativ 2/3 din aluat în ea. Uniformizăm și turnăm umplutura peste care presărăm aluatul rămas.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 minute. După ce se răcorește, pudrăm desertul cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!