Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură moale și delicată, fină și aromată – Prăjitură de casă cu mere (și cremă de vanilie)
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 ou
- 50 g zahăr
- 15 g amidon
- 250 ml lapte
- 1 linguriță esență de vanilie
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 100 ml lapte
- 200 g făină
- 13 g praf de copt
- 1 linguriță esență de vanilie
- 2 mere
Mod de preparare:
Pentru cremă, punem oul, zahărul și amidonul într-un vas. Omogenizăm după care încorporăm și laptele. Punem vasul pe foc și fierbem crema până se îngroașă, amestecând continuu. Luăm vasul de pe foc, lăsăm crema să se răcorească un pic după care încorporăm și vanilia.
Curățăm și tăiem merele în feliuțe subțiri pe care le punem într-un bol și le amestecăm cu zeamă de lămâie.
Pentru aluat, spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul, un praf de sare și mixăm până obținem o compoziție deschisă la culoare. Adăugăm vanilia, laptele și mixăm. Încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt după care încorporăm și merele.
Ungem cu unt și tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 28 cm. Transferăm compoziția în tavă, uniformizăm frumos după care, cu ajutorul unui poș, transferăm și crema în tavă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute aproximativ.
După ce se răcorește prăjitura, o putem pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!