Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură moale și pufoasă, fină și delicioasă – Prăjitură de casă cu iaurt – Se prepară din 4 ouă, 350g iaurt și…
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 70 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 350 g iaurt grecesc
- 50 g amidon
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 5 ml zeamă de lămâie
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Separăm albușurile de gălbenușuri. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat peste gălbenușuri și mixăm până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Adăugăm coaja de lămâie iaurtul și mixăm până la omogenizare. Încorporăm și amidonul.
Într-un alt bol, mixăm albușurile spumă tare, adăugând și zeama de lămâie după 1-2 minute. Încorporăm spuma astfel obținută, în tranșe, în compoziția cu gălbenușuri. Omogenizăm cu mare grijă.
Tapetăm o tavă de 20 cm cu hârtie de copt și turnăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!