Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjiturele fine și delicate, moi și aromate – Încercați rețeta, o să vă placă mult – Mini cheesecake

Ingrediente necesare:

  • 150 g biscuiți
  • 60 g unt topit

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 300 g cremă de brânză
  • 100 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 15 g făină
  • 170 g smântână

Mod de preparare:

Amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit după care împărțim compoziția în tava de brioșe tapetată cu hârtiuțe de copt.

Pentru umplutură, mixăm crema de brânză până obținem o consistență cremoasă. Treptat încorporăm și zahărul tos și cel vanilat. Unul câte unul, încorporăm ouăle mixând continuu. La final încorporăm și făina, smântâna, zeama de lămâie și mixăm încă un pic.

Transferăm umplutura în tavă și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 18 minute. După coacere, lăsăm prăjiturelele să se răcorească un pic în cuptor, cu ușa întredeschisă.

Scoatem tava din cuptor și dăm prăjiturelele la frigider pentru minim 3 ore. Ulterior, decorăm cu fructe proaspete sau după plac.

Savurați cu poftă! Poftă bună!