Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Cheesecake de casă – Cheesecake moale și aromat, fin și aerat – Se prepară din 2 ouă, 500g brânză și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 175 g făină
- 100 g unt rece
- 30 g zahăr
- 1 ou
- Jumătate linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 2 ouă
- 500 g brânză Quark
- 40 ml ulei
- 140 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 15 g amidon
- 1 linguriță zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Pentru blat, cernem făina într-un bol. Adăugăm cubulețele de unt rece și amestecăm repede cu mâna cât să obținem un aluat nisipos. Încorporăm și zahărul, oul și praful de copt.
Transferăm aluatul astfel obținut într-o tavă de 20 cm, tapetată cu hârtie de copt. Formăm un blat uniform pe care îl înțepăm cu o furculiță.
Pentru umplutură, punem într-un bol gălbenușurile, zahărul tos și cel vanilat, amidonul, uleiul și mixăm până la omogenizare. Adăugăm brânza și mixăm până la omogenizare. La final încorporăm și albușurile bătute spumă tare împreună cu zeama de lămâie.
Turnăm compoziția în tavă, uniformizăm cu grijă și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 50 de minute. După coacere, lăsăm desertul să se răcorească în cuptor, cu ușa întredeschisă.
Înainte de servire decorăm cu zahăr pudră și fructe proaspete.
Savurați cu poftă! Poftă bună!