Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chec de casă moale și pufos – Se prepară imediat, din 3 ouă, 200g zahăr, 250g unt topit și…
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- 250 g unt topit
- 250 g amidon
- 1 praf de sare
- 20 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul și un praf de sare și mixăm până obținem o compoziție deschisă la culoare. Mixând continuu, turnăm untul topit în aluat.
La final încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt și cu amidonul. Transferăm compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 50-60 minute sau până checul trece testul cu scobitoarea.
Lăsăm checul să se răcească pe un grătar, îndepărtând hârtia de copt.
Înainte de servire îl pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!