Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chec de casă fraged și moale – Rețetă rapidă și delicioasă, gata imediat – Aveți nevoie de 3 ouă, 350g făină și…
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- 1 pahar zahăr
- 1 pahar lapte
- 100 ml ulei
- 350 g făină
- 10 g praf de copt
- Zahăr vanilat
- 2 linguri pudră de cacao și 2 linguri apă
- Unt
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul tos și amestecăm bine cu telul, până obținem o compoziție deschisă la culoare. Adăugăm laptele, uleiul și omogenizăm. Adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt și amestecăm până la omogenizare, asigurându-ne că nu rămân cocoloașe.
Împărțim aluatul în două părți egale și încorporăm pudra de cacao dizolvată în apă într-o parte.
Tapetăm o tavă de 26-28 cm cu hârtie de copt și o ungem cu unt. În mijlocul tăvii punem un pahar de 200 ml după care turnăm cele două tipuri de aluat în tavă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute. După coacere, scoatem paharul din tavă. Înainte de servire, pudrăm checul cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!