La Cafea
luni, mai 12, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Tort de casă delicios și cremos (cu biscuiți și jeleu de fructe) – Se prepară ușor și o să vă placă mult

Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Tort de casă delicios și cremos (cu biscuiți și jeleu) – Se prepară ușor și o să vă placă mult

Ingrediente necesare pentru blat (pentru o tavă de 22-26 cm):

  • 250 g biscuiți italieni (cu migdale)
  • 125 g unt moale

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 2 plicuri praf de budincă de vanilie
  • 80 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 30 g gelatină pudră sau 6 foi gelatină
  • 600 g smântână
  • 80 g zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie

Ingrediente necesare pentru jeleul de fructe:

  • 250 ml piure de mango și fructul pasiunii
  • 15 g gelatină pudră sau 3 foi gelatină
  • Ciocolată albă pentru decor

Mod de preparare:

Măcinăm biscuiții și îi amestecăm cu untul moale. Transferăm compoziția în tavă și formăm un blat uniform. Dăm tava la frigider.

Pentru umplutură, praful de budincă într-un vas. Punem vasul pe foc, adăugăm zahărul, treptat adăugăm și laptele și omogenizăm foarte bine cu telul. Fierbem până budinca se îngroașă după care o transferăm într-un bol. Acoperim suprafața budincii cu folie alimentară, iar după ce se răcește, o dăm la frigider. Amestecăm gelatina cu un pic de apă și o lăsăm să se umfle. O încălzim fără să o fierbem.

Punem budinca, smântâna, zahărul și vanilia într-un bol și mixăm foarte bine. Adăugăm gelatina și omogenizăm.

Transferăm compoziția peste blatul din tavă și uniformizăm frumos. Dăm tava înapoi la frigider.

Pentru jeleu, punem piureul de fructe într-un vas și o încălzim ușor. Luăm de pe foc, adăugăm gelatina și amestecăm foarte, foarte bine. Turnăm jeleul peste stratul de umplutură după care dăm tava înapoi la frigider peste noapte sau măcar pentru 5 ore.

Înainte de servire, decorăm cu ciocolată albă.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

Noutăți

Cheesecake cu căpșuni (fără coacere) – Ușor și cremos, cu un blat crocant de biscuiți și o cremă fină de brânză

Noutăți

Fursecuri spirale – Desert jucăuș și delicios, cu aluat fraged în două culori – Crocante la exterior și ușor moi la interior

Noutăți

Tort Tiramisu cu piure de căpșuni – Un desert rafinat pentru momentele în care dorești un răsfăț deosebit

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate