Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Tort de casă delicios și cremos (cu biscuiți și jeleu) – Se prepară ușor și o să vă placă mult
Ingrediente necesare pentru blat (pentru o tavă de 22-26 cm):
- 250 g biscuiți italieni (cu migdale)
- 125 g unt moale
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 2 plicuri praf de budincă de vanilie
- 80 g zahăr
- 500 ml lapte
- 30 g gelatină pudră sau 6 foi gelatină
- 600 g smântână
- 80 g zahăr
- 1 linguriță extract de vanilie
Ingrediente necesare pentru jeleul de fructe:
- 250 ml piure de mango și fructul pasiunii
- 15 g gelatină pudră sau 3 foi gelatină
- Ciocolată albă pentru decor
Mod de preparare:
Măcinăm biscuiții și îi amestecăm cu untul moale. Transferăm compoziția în tavă și formăm un blat uniform. Dăm tava la frigider.
Pentru umplutură, praful de budincă într-un vas. Punem vasul pe foc, adăugăm zahărul, treptat adăugăm și laptele și omogenizăm foarte bine cu telul. Fierbem până budinca se îngroașă după care o transferăm într-un bol. Acoperim suprafața budincii cu folie alimentară, iar după ce se răcește, o dăm la frigider. Amestecăm gelatina cu un pic de apă și o lăsăm să se umfle. O încălzim fără să o fierbem.
Punem budinca, smântâna, zahărul și vanilia într-un bol și mixăm foarte bine. Adăugăm gelatina și omogenizăm.
Transferăm compoziția peste blatul din tavă și uniformizăm frumos. Dăm tava înapoi la frigider.
Pentru jeleu, punem piureul de fructe într-un vas și o încălzim ușor. Luăm de pe foc, adăugăm gelatina și amestecăm foarte, foarte bine. Turnăm jeleul peste stratul de umplutură după care dăm tava înapoi la frigider peste noapte sau măcar pentru 5 ore.
Înainte de servire, decorăm cu ciocolată albă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!