Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Tort de casă cu nucă și ciocolată – Se prepară din câteva ingrediente și e gata imediat
Ingrediente necesare pentru o tavă de 22 cm:
- 600 g biscuiți
- 100 g nuci
- 180 g zahăr
- 60 g pudră de cacao
- 250 ml lapte
- 150 g unt
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 120 ml frișcă lichidă
- 100 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Punem zahărul și pudra de cacao într-un vas. Amestecând continuu, încorporăm laptele. Punem pe foc, adăugăm untul și încălzim până untul se topește, amestecând până la omogenizare. Într-un bol, amestecăm bucățelele de biscuiți cu bucățelele de nucă. Turnăm compoziția din vas în bol și amestecăm.
Transferăm totul în tavă și uniformizăm. Dăm tava la congelator pentru 20 de minute.
Pentru glazură, turnăm frișca fierbinte peste bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare. Turnăm glazura astfel obținută peste tortul din tavă.
Dăm tava la frigider pentru 4 ore după care îl decorăm cu bucățele de nucă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!