Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Tort de casă cremos și delicios (bogat în ciocolată) – Rețetă simplă și ușoară
Ingrediente necesare pentru o tavă de 18 cm:
- 250 g unt moale
- 200 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 ouă
- 200 g smântână
- 200 g făină
- 1 praf de sare
- 6 linguri pudră de cacao
- 3 lingurițe praf de copt
- 4 linguri lapte
- 100 g ciocolată neagră
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 150 g ciocolată neagră
- 100 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Punem untul moale într-un bol. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat și mixăm spumă. Încorporăm și ouăle, după care încorporăm smântâna. La final, adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt, un praf de sare, pudra de cacao, laptele și omogenizăm, după care adăugăm și bucățelele de ciocolată.
Tapetăm baza tăvii cu hârtie de copt și ungem cu unt. Transferăm compoziția în tavă și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40-45 minute.
Pentru glazură, turnăm frișca fierbinte peste bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare. Turnăm glazura astfel obținută pe tort și o întindem uniform.
Savurați cu poftă! Poftă bună!