Rețetă pas cu pas, cu imagini – Tort de casă (cu iaurt și afine) – Nimeni nu refuză încă o felie
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 50 g zahăr
- 60 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 2 linguri pudră de cacao
- 8 g și 25 g gelatină
- 50 g și 100 g apă
- 200 g afine
- 50 g zahăr
- 200 ml frișcă lichidă 35%
- 50 g zahăr
- 300 g iaurt natural
Mod de preparare:
Mixăm ouăle împreună cu 50g zahăr. Încorporăm făina cernută, praful de copt și pudra de cacao cernută. După omogenizare, transferă compoziția într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt și coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15 minute.
Punem 8g de gelatină în 50g apă și lăsăm să se umfle. Pasăm afinele cu blenderul, adăugăm 50g zahăr și omogenizăm. Încălzim gelatina într-un vas, pe foc mic, până se dizolvă (fără să o fierbem) după turnăm piureul de afine în vas și amestecăm foarte bine.
Punem 25g de gelatină în 100g apă, lăsăm să se umfle. Încălzim până gelatina se dizolvă. Într-un bol, mixăm frișca spumă tare după care încorporăm în ea iaurtul și gelatina.
Turnăm o parte din umplutura în tavă. Peste umplutură turnăm o parte din piureul de afine. Repetăm straturile și amestecăm suprafața cu o scobitoare. Dăm tortul la frigider pentru minim 4 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!