Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă cu ciocolată – Prăjitură moale și pufoasă, cu multă multă ciocolată – Rețetă fără ouă și fără lapte –
Ingrediente necesare:
- 2 pahare apă
- 3/ 4 pahar ulei
- 3 pahare făină
- Zahăr vanilat
- 2 pahare zahăr
- Jumătate pahar pudră de cacao
- 4 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță sare
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 1 lingură amidon
- 3 linguri zahăr pudră
- 3 linguri pudră de cacao
- 5-6 linguri apă
Mod de preparare:
Turnăm apa într-un bol. Adăugăm uleiul, amestecăm cu telul. Într-un alt bol cernem făina și praful de copt. Adăugăm vanilia, pudra de cacao, zahărul, sarea și amestecăm foarte bine. Turnăm în bol amestecul de ingrediente lichide și mixăm până la omogenizare.
Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40-50 minute.
Pentru glazură, amestecăm pudra de cacao cu zahărul pudră și amidonul. Adăugăm apa și omogenizăm.
Scoatem tava din cuptor, îndepărtăm inelul tăvii și turnăm glazura pe prăjitură. Uniformizăm.
Savurați cu poftă! Poftă bună!