Rețetă cu imagini, pas cu pas – Clătite japoneze (moi și pufoase, foarte aromate) – Se prepară din 1 ou, 1 lingură lapte, 2 linguri făină, vanilie și…
Ingrediente necesare:
- 1 gălbenuș
- 2 linguri făină
- 1 lingură lapte
- Jumătate linguriță extract de vanilie
- 1 albuș
- Zeamă de lămâie
- 2 linguri și jumătate zahăr
- Ulei pentru a unge tigaia
Mod de preparare:
Punem gălbenușul, făina și laptele într-un bol. Amestecăm bine cu un tel după care încorporăm și vanilia. Într-un alt bol, mixăm albușul spumă împreună cu un pic de zeamă de lămâie. Adăugăm și zahărul și mixăm până obținem o spumă tare și lucioasă. În 3 tranșe, încorporăm spuma în compoziția cu gălbenușuri, amestecând ușor și cu mare grijă, folosind o spatulă.
Încingem tigaia unsă cu un pic de ulei și punem câte o lingură plină de aluat în ea. Adăugăm 2 linguri de apă în tigaie, acoperim cu capac și prăjim clătitele timp de 2 minute. Mai adăugăm 1 linguriță de apă și prăjim pentru încă 2 minute.
Întoarcem clătitele și le prăjim pentru încă 5 minute, tot sub capac.
Savurați cu poftă! Poftă bună!