Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură moale și pufoasă, fragedă și delicioasă – Prăjitură de casă fără făină – Pur și simplu un deliciu
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 4 albușuri
- 140 g migdale
- 80 g zahăr
- Sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 4 gălbenușuri
- 70 g zahăr
- 4 g zahăr vanilat
- 100 ml smântână 10%
- 125 g unt
- 20 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare, adăugând treptat zahărul. Cu o spatulă, încorporăm migdalele tocate. Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt și cu unt. Împărțim aluatul în cele două tăvi, uniformizăm și coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Scoatem tăvile din cuptor, îndepărtăm marginile și hârtia de copt de pe margini și lăsăm blaturile să se răcească.
Pentru cremă, mixăm gălbenușurile cu zahărul tos și cel vanilat (pe foc mic). Adăugăm smântâna, omogenizăm și aducem compoziția până la punctul de fierbere, pe foc mic. Într-un bol, mixăm untul, adăugăm crema și omogenizăm.
Umplem blaturile cu cremă după care întindem crema rămasă pe toată suprafața prăjiturii.
Decorăm cu fulgi de migdale.
Savurați cu poftă! Poftă bună!