Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură simplă și rapidă (cu aluat răzuit, iaurt și coacăze) – Prăjitură de casă moale și delicată – Se prepară din 2 ouă, 100g coacăze, 200g făină și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 2 gălbenușuri
- 70 g zahăr tos
- 80 g unt topit
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- 200 g făină
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 2 albușuri
- 400 g iaurt natural 3,5%
- 75 g zahăr tos
- 3 linguri făină
- 100 g coacăze
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem gălbenușurile și zahărul într-un bol și le amestecăm. Adăugăm untul topit, omogenizăm după care încorporăm coaja de lămâie. Cernem făina și praful de copt în bol. Amestecăm cu o lingură după care frământăm până obținem un aluat omogen.
Împărțim aluatul în două, împachetăm în folie alimentară și dăm la frigider pentru 30 de minute.
Pentru umplutură, mixăm albușurile spumă tare după care încorporăm smântâna în două tranșe, mixând până la omogenizare după fiecare. Adăugăm zahărul și mixăm din nou. La final încorporăm și făina.
Ungem tava cu unt și o tapetăm cu făină. Punem o bucată de aluat în tavă și formăm un blat uniform. Înțepăm blatul cu o furculiță și turnăm 3/ 4 din umplutură peste el.
Peste umplutură punem coacăzele pe care le acoperim cu umplutura rămasă.
Scoatem aluatul rămas din frigider și îl dăm prin răzătoare, direct peste stratul de umplutură.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 45 de minute.
După ce se răcorește, pudrăm prăjitura cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!