Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă foarte cremoasă și foarte delicioasă – Se prepară în 2 timpi și 3 mișcări
Ingrediente necesare pentru o tavă de 22 cm:
- 250 g biscuiți
- 125 g unt topit
- 2 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 50 g făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 500 ml lapte
Mod de preparare:
Amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit. Transferăm 2/ 3 din acest amestec în tava tapetată cu hârtie de copt și formăm un blat uniform.
Punem gălbenușurile într-un vas. Punem vasul pe foc, adăugăm zahărul și amestecăm cu un tel. Adăugăm și laptele, omogenizăm. Încorporăm făina și amestecăm cu telul până crema se îngroașă după care o transferăm într-un bol. Acoperim suprafața cremei cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
Turnăm crema peste blatul de biscuiți din tavă și presărăm deasupra amestecul rămas de biscuiți și unt. Dăm tava la frigider pentru 2 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!