Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură fină și delicată, cremoasă și delicioasă – Prăjitură de casă fără coacere – Se prepară din 2 ouă, 4 linguri făină, 100g zahăr, 800 ml lapte și…
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 2 linguri esență de vanilie
- 4 linguri făină
- linguri amidon
- 800 ml lapte
- 80 g unt
- 600 g aluat foietaj (copt)
Mod de preparare:
Batem ouăle împreună cu zahărul într-un vas. Adăugăm vanilia și amestecăm. Pe rând, încorporăm făina și amidonul, amestecând bine după fiecare ingredient. Amestecând continuu, turnăm și laptele în fir subțire. Punem vasul pe foc mic și aducem compoziția până la punctul de fierbere, amestecând continuu.
Luăm de pe foc, adăugăm untul, amestecăm până la omogenizare după care lăsăm crema să se răcească.
Punem un strat de aluat foietaj într-o tavă rotundă de 18 cm, tapetată cu folie alimentară.
Întindem un sfert din cantitatea de cremă peste aluat. Repetăm straturile după care dăm desertul la frigider peste noapte sau măcar pentru 3 ore. Decorăm cu biscuiți măcinați, foietajul rămas sau după plac.
Savurați cu poftă! Poftă bună!