Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă delicată și sfărâmicioasă (cu umplutură de iaurt) – Pur și simplu se topește în gură
Ingrediente necesare pentru aluat, pentru o tavă de 20*30 cm:
- 2 gălbenușuri
- 80 g zahăr
- 80 g unt topit
- 200 g făină
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 2 albușuri
- 80 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 400 g iaurt natural 3,5%
- 3 linguri făină
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem gălbenușurile într-un bol. Adăugăm zahărul și amestecăm cu telul. Încorporăm untul topit, coaja de lămâie și făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecăm cu o lingură după care frământăm un aluat omogen. Împărțim aluatul în două, împachetăm în folie și dăm la frigider pentru 30 de minute.
Pentru umplutură, mixăm albușurile spumă. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat, iaurtul, făina și mixăm până la omogenizare.
Ungem tava cu unt, punem o bucată de aluat în ea și formăm un blat uniform. Turnăm umplutura peste blat și dăm aluatul rămas prin răzătoarea mare, direct peste stratul de umplutură.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!