Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă (cu mere și cremă de vanilie) – Se prepară ușor și o să vă placă mult
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 300 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 150 g unt
- 1 ou
- 100 g zahăr
- 1 lingură iaurt sau smântână
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 ou
- 2 linguri amidon
- 3 linguri zahăr
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 300 ml l apte
Alte ingrediente necesare:
- 2-3 mere
- Zahăr pudră
- Tavă rotundă de 18 cm
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm făina cernută cu praful de copt. adăugăm bucățelele de unt și amestecăm repede cu mâna, cât să obținem o consistență nisipoasă. Adăugăm oul, smântâna, zahărul și frământăm un aluat omogen. Împărțim aluatul în 2 părți. Învelim bucățile de aluat în folie alimentară și dăm la frigider.
Pentru cremă, punem oul, amidonul, zahărul tos și cel vanilat într-un vas. Amestecăm bine cu un tel. Amestecând continuu, încorporăm și laptele după care aducem compoziția până la punctul de fierbere.
Scoatem o bucată de aluat din frigider. Punem aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt și formăm un blat uniform. Punem și feliuțele de mere în tavă și turnăm crema peste ele.
Peste cremă formăm un grilaj din aluatul rămas. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!