Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură delicioasă și rapidă, gata în 10 minute – Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă (cu mascarpone și piersici)
Ingrediente necesare pentru blat:
- 400 g biscuiți
- 150 g unt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 200 ml frișcă lichidă 30-35%
- 50 g zahăr
- 250 g mascarpone
- 10 g gelatină
- 100 ml lapte
- 200 g compot piersici
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit. Transferăm jumătate din acest amestec într-o tavă de 18 cm și formăm un blat uniform. Dăm tava la frigider.
Pentru umplutură, dizolvăm gelatina în lapte și o lăsăm să se umfle. O încălzim, având grijă să nu o fierbem. Mixăm spumă frișca lichidă împreună cu zahărul. Încorporăm pe rând mascarpone, gelatina și bucățelele de piersici.
Turnăm umplutura peste blatul din tavă și dăm tava la frigider pentru câteva ore.
Ulterior, decorăm cu amestecul rămas de biscuiți și cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!