Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Fragedă și delicată, fină și cremoasă – Plăcintă de casă cu iaurt – Se prepară din 3 ouă, 80g unt, 150g zahăr, 200g făină și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 3 gălbenușuri
- 80 g unt
- 70 g zahăr
- 200 g făină
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 3 albușuri
- 80 g zahăr
- 300 g iaurt natural sau smântână
- 3 linguri amidon
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul. Încorporăm untul topit, făina cernută împreună cu praful de copt și frământăm un aluat omogen. Împărțim aluatul în două bucăți. Împachetăm bucățile de aluat în folie alimentară și dăm la frigider pentru 30 de minute.
Pentru umplutură, mixăm albușurile spumă. Adăugăm treptat zahărul, mixând continuu până obținem o spumă tare și lucioasă. Încorporăm în tranșe și iaurtul și amidonul.
Ungem cu unt o tavă de 15*15 cm. Punem o bucată de aluat rece în tavă și îl întindem, formând un blat uniform. Turnăm umplutura în tavă și dăm pe răzătoare aluatul rămas (rece), direct peste umplutură.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40 de minute. După coacere, lăsăm plăcinta să se răcorească un pic după care o putem pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!