Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chec de casă în două culori – Chec „Zebră” – Rețetă delicioasă și rapidă, din puține ingrediente
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- Zahăr vanilat sau extract de vanilie
- 1 cană zahăr
- 1 cană lapte
- Jumătate cană ulei
- 2 căni făină
- 10 g praf de copt
- 2 linguri pudră de cacao și un pic de apă
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm vanilia, zahărul și amestecăm bine cu telul. Încorporăm laptele, uleiul și la final încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.
Împărțim aluatul astfel obținut în două părți și încorporăm într-o parte pudra de cacao amestecată cu un pic de apă.
Tapetăm o tavă de 22-24 cm cu hârtie de copt. Turnăm în ea cele două tipuri de aluat, alternativ.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute. După coacere, pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!