Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Pur și simplu se topește în gură – Prăjitură de casă rapidă și delicioasă – Se prepară din 1 litru de lapte, 75g unt, 150g ciocolată, 75 ml frișcă lichidă și…
Ingrediente necesare:
- 500 ml lapte
- 100 g griș
- 100 g zahăr
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 75 g unt
- 500 ml lapte
- 1 plic budincă de vanilie
- 3 linguri zahăr
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 75 ml frișcă lichidă
- 150 g ciocolată
Mod de preparare:
Într-un vas, amestecăm zahărul și grișul. Încorporăm și laptele și fierbem pe foc mic până compoziția se îngroașă. O turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o lăsăm să se răcească.
Pentru crema de vanilie, amestecăm zahărul cu praful de budincă. Încorporăm laptele și fierbem până budinca se îngroașă. Mixăm untul spumă, adăugăm treptat budinca răcită și omogenizăm bine. Transferăm crema în tavă și uniformizăm.
Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată pe baie de aburi, împreună cu frișca lichidă. Amestecăm continuu până la omogenizare după care turnăm glazura peste crema de vanilie. Uniformizăm, lăsăm prăjitura să se răcească bine după care o putem porționa și servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!