Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură la tavă (cu cireșe, pișcoturi și cremă de vanilie) – Prăjitură de casă, rapidă și cremoasă
Ingrediente necesare:
- 250 ml suc de cireșe din compot
- 100 g pișcoturi
- 1 L lapte
- 2 plicuri budincă de vanilie (2x40g)
- 5 linguri zahăr
- 100 g ciocolată albă
- 500 ml apă
- 250 g cireșe din conservă
- 5 linguri zahăr
- 3 linguri amidon
Mod de preparare:
Trecem pișcoturile prin sucul de cireșe și le punem într-o tavă, formând un blat uniform.
Pentru cremă, amestecăm praful de budincă cu zahărul, după care turnăm treptat și laptele, amestecând până la omogenizare. Punem compoziția pe foc mediu și fierbem până budinca se îngroașă. Luăm vasul de pe foc, adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până acestea se topesc complet.
Turnăm crema astfel obținută peste stratul de pișcoturi din tavă.
Pentru stratul cu cireșe, punem cireșele, zahărul și amidonul în apă. Punem pe foc și gătim până compoziția se îngroașă, amestecând cu telul. Turnăm compoziția peste stratul de cremă. Lăsăm prăjitura să se răcească după care o putem servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!