Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură din aluat pe bază de iaurt grecesc – Prăjitură de casă moale și cremoasă, fină și delicată
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 350 g iaurt grecesc
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri amidon
- 1 plic praf de copt
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Separăm albușurile de gălbenușuri. Adăugăm zahărul în bolul cu gălbenușuri și amestecăm bine cu telul, până obținem o compoziție deschisă la culoare. Încorporăm și praful de copt și amidonul după care încorporăm și iaurtul grecesc. Mixăm albușurile spumă tare și încorporăm spuma în aluat, folosind o spatulă.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 30 de minute.
După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească. O scoatem din tavă și înainte de servire o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!