Rețetă fără coacere, explicată pas cu pas – Un adevărat deliciu! – Prăjitură de casă la tavă (cu pișcoturi, frișcă și zmeură)
Ingrediente necesare:
- 300 g pișcoturi
- 400 ml suc de portocale
- 250 g unt
- 900 ml lapte
- 200 g zahăr
- 160 g praf de budincă de vanilie
- 500 ml frișcă lichidă
- 20 g întăritor frișcă
- 100 g zahăr pudră
- 600 g zmeură
- 100 g zahăr
- 20 g gelatină
Pentru această rețetă am folosit o tavă de 25*25 cm
Mod de preparare:
Trecem pișcoturile prin sucul de portocale și le așezăm în tavă, formând un blat uniform.
Pregătim budinca din lapte, 200g zahăr și praful de budincă. După ce budinca se îngroașă, îi acoperim suprafața cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
Mixăm untul (moale) spumă după care adăugăm treptat budinca și mixăm până obținem o compoziție omogenă și fină.
Întindem crema peste stratul de pișcoturi din tavă și dăm tava la frigider pentru 1 oră.
Mixăm frișca spumă tare împreună cu întăritorul și zahărul pudră, după care întindem peste stratul de budincă.
Punem gelatina în apă și o lăsăm să se umfle. Fierbem zmeura împreună cu zahărul după care mixăm cu blenderul vertical. Dăm piureul prin sită pentru a elimina sâmburii. În piureul fierbinte adăugăm gelatina și amestecăm foarte bine. Turnăm compoziția peste stratul de frișcă din tavă. Dăm tava la frigider pentru 1 oră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!