Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Tort de casă fin și aromat, cremos și delicat (cu biscuiți, frișcă și piersici) – Rețetă fără coacere –
Ingrediente necesare pentru blat:
- 120 g biscuiți
- 80 g unt
Alte ingrediente necesare:
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 250 g iaurt grecesc (se poate înlocui cu smântână)
- 25 g zahăr pudră
- 60 g lapte condensat
- 12 g gelatină
- 600 g piersici
Ingrediente necesare pentru decor:
- 150 ml smântână pentru frișcă
- 25 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit. Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și formăm un blat uniform.
Curățăm piersicile, le tăiem bucățele și le mixăm cu blenderul vertical până obținem un piure. Punem gelatina într-un bol mic cu 100 ml de apă și o lăsăm să se umfle. Mixăm smântâna spumă împreună cu zahărul, după care încorporăm iaurtul grecesc, laptele condensat și piureul de piersici, mixând până la omogenizare.
Încălzim gelatina la foc mic, fără să o fierbem. După ce se dizolvă, o turnăm în crema de piersici și amestecăm bine. Turnăm crema în tavă, uniformizăm și dăm tava la frigider pentru 4 ore, acoperită cu folie alimentară.
Ulterior, mixăm smântâna spumă împreună cu zahărul. Transferăm frișca într-un poș și decorăm tortul. Punem și bucățele de piersici.
Savurați cu poftă! Poftă bună!