Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură moale și aerată, delicioasă și aromată -Prăjitură de casă la tavă – Rețetă rapidă, cu adevărat delicioasă
Ingrediente necesare pentru o tavă de 30*22 cm:
- 200 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 40 g amidon
- 150 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 4 ouă
- 1 vârf de cuțit sare
- 200 g unt la temperatura camerei
- 600 g căpșuni
Ingrediente necesare pentru firimituri:
- 50 g zahăr
- 100 g unt
- 150 g făină
Mod de preparare:
Punem într-un bol 50g zahăr, 100 g unt la temperatura camerei, 150 g făină și amestecăm cu mâna până obținem o consistență nisipoasă. Lăsăm deoparte.
Punem 200 g unt și 150 g zahăr într-un bol și mixăm foarte bine. Adăugăm și zahărul vanilat, sare și, mixând continuu încorporăm pe rând și ouăle. Încorporăm și făina cernută împreună cu amidonul și cu praful de copt, amestecând cu spatula. Vom obține un aluat destul de dens și ușor lipicios. Tapetăm tava cu hârtie de copt, transferăm aluatul în ea și punem deasupra jumătățile de căpșuni.
Peste căpșuni presărăm firimiturile și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 50-60 minute.
Lăsăm prăjitura să se răcească după care o putem porționa și servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!