Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă la tavă – Prăjitura Kinder Delice (cu ciocolată și sirop din lapte)
Ingrediente necesare:
- 5 ouă
- 30 g pudră de cacao
- 25 g ulei
- 200 g zahăr
- 1 linguriță praf de copt
- 90 g amidon de porumb
- 90 g făină
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 400 ml frișcă
- 200 g mascarpone
- 1 lingură esență de vanilie
- 50 g zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 200 ml lapte
- 100 g zahăr
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 100 g ciocolată neagră
- 100 g ciocolată cu lapte
- 30 g unt
- 250 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru blat, spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul și mixăm până obținem o consistență spumoasă (cam 7-8 minute). Adăugăm făina cernută împreună cu pudra de cacao și cu amidonul și mixăm până la omogenizare. La final încorporăm și uleiul și praful de copt.
Ungem cu unt o tavă de 23*30 cm și o tapetăm cu hârtie de copt. Turnăm aluatul în tavă și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
În timp ce blatul este la cuptor, pregătim siropul. Turnăm laptele și zahărul într-o cratiță și fierbem, amestecând până zahărul se dizolvă complet. Lăsăm siropul să se răcească complet. Transferăm aluatul pe un grătar, îndepărtăm hârtia de copt și îl lăsăm să se răcească complet.
Pentru cremă, punem mascarpone într-un bol, adăugăm zahărul pudră, esența de vanilie și mixăm până la omogenizare. Adăugăm și frișca lichidă și mixăm până obținem o compoziție spumoasă.
Uniformizăm marginile blatului, îl tăiem în două. Însiropăm primul blat și întindem crema peste el. Acoperim cu al doilea blat însiropat.
Pentru glazură, turnăm frișca într-o cratiță. O aducem până la punctul de fierbere după care adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare, adăugând și untul. Turnăm glazura pe blat și uniformizăm.
Decorăm după gust după care putem porționa și servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!