Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Rețetă simplă și ușoară, cu adevărat delicioasă – Prăjitură de casă la tavă (cu iaurt și aluat răzuit)
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 4 gălbenușuri
- 190 g unt
- 100 g zahăr
- 2 lingurițe zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 1 lămâie
- 300 g făină
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 4 albușuri
- 150 g zahăr
- 3*180 g iaurt natural
- 400 g smântână
- 5 linguri făină
- 2 lingurițe zahăr vanilat
- Zahăr pudră pentru decor
Pentru această rețetă am folosit o tavă de 35*22 cm
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixăm untul spumă împreună cu zahărul tos și cel vanilat. Încorporăm și câte un ou, coaja de lămâie și la final încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. Frământăm un aluat omogen și moale pe care îl împărțim în două părți egale. Învelim în folie alimentară și dăm la frigider pentru minim 30 de minute.
Pentru umplutură, mixăm albușurile spumă tare, adăugând treptat și zahărul. Într-un alt bol amestecăm smântâna cu iaurtul, zahărul vanilat și făina. Adăugăm și spuma de albușuri și amestecăm ușor, folosind o spatulă.
Scoatem prima bucată de aluat din frigider și întindem într-o foaie de mărimea tăvii. Tapetăm tava cu hârtie de copt și punem foaia în ea. Turnăm umplutura peste foaie și o acoperim cu aluatul rămas, pe care îl dăm prin răzătoarea mare direct în tavă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute. După ce prăjitura se răcorește un pic, o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!