Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură moale și pufoasă, delicioasă și aromată – Prăjitură de casă la tavă (cu brânză dulce, mac și fructe confiate)
Ingrediente necesare:
- 500 g brânză de vaci
- 80 g unt topit
- 130 g smântână
- 4 ouă
- 80 g zahăr (sau 120 grame dacă vă plac prăjiturile mai dulci)
- 10-20 g zahăr vanilat
- 15 g amidon
- 2 linguri zeamă de lămâie
- Coajă de lămâie după gust
- 1 praf curcuma
- 30 g mac
- 150 g fructe confiate
- Fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare:
Punem untul topit într-un bol. Adăugăm brânza, smântâna, curcuma, zeama de lămâie, zahărul tos și cel vanilat și mixăm până la omogenizare. Încorporăm amidonul după care încorporăm pe rând și ouăle.
Transferăm un sfert din aluat într-un alt bol și îl amestecăm cu semințele de mac. Adăugăm fructele confiate și coaja de lămâie în cantitatea mai mare de aluat și amestecăm.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și ungem cu un pic de ulei sau unt. Turnăm aluatul cu mac în tavă peste care turnăm și aluatul cu fructe confiate. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 50 de minute.
După coacere, presărăm fulgi de cocos deasupra prăjiturii, o lăsăm să ajungă la temperatura camerei și o dăm la frigider pentru 2 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!