Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură de casă cremoasă și dulce (cu blat moale și pufos) – Prăjitura Coca-Cola – Salvați și încercați rețeta, merită!
Ingrediente necesare pentru blat:
- 400 ml lapte
- 60 g făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g unt la temperatura camerei
- 200 g zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 400 ml lapte
- 60 g făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g unt la temperatura camerei
- 200 g zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 600 ml suc Coca-Cola
- 1 plic budincă de ciocolată
- 3-4 linguri zahăr
Mod de preparare:
Pentru blat, separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Separat, mixăm albușurile spumă tare împreună cu 1 praf de sare.
Încorporăm spuma de albușuri în compoziția cu gălbenușuri, folosind o spatulă. Încorporăm făina cernută împreună cu pudra de cacao și cu praful de copt. Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute sau până blatul trece testul cu scobitoarea.
Pentru cremă, punem laptele la fiert împreună cu zahărul și făina. Amestecăm până se îngroașă. Mixăm untul spumă după care adăugăm și crema răcită și zahărul vanilat și mixăm până la omogenizare. Întindem crema astfel obținută peste blatul rece.
Pentru glazură, punem sucul la fiert, adăugăm și zahărul și praful de budincă și amestecăm până se îngroașă. Turnăm glazura peste stratul de cremă și dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!