Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Cornuri moi și pufoase, aerate și delicioase – Se potrivesc cu orice umplutură și sunt un adevărat deliciu
Ingrediente necesare:
- 450 g făină
- 50 ml apă și 50 ml lapte (sau 100 ml lapte)
- 6 g sare
- 75 g zahăr
- 9 g drojdie uscată sau 27 g drojdie proaspătă
- 3 ouă
- 45 g unt moale
- Pentru umplutură: mere călite, pere, dulceață etc.
Mod de preparare:
Amestecăm laptele cald cu apa caldă. Adăugăm drojdia, amestecăm până se dizolvă după care lăsăm deoparte câteva minute, la loc cald. Spargem ouăle într-un bol mai mare, adăugăm zahărul și amestecăm bine cu un tel. Încorporăm și amestecul de drojdie. Treptat încorporăm și făina cernută și sarea.
Frământăm aluatul, încorporând și feliile de unt moale. Frământăm aluatul până nu se mai lipește după care îl transferăm într-un alt bol, uns cu ulei. Acoperim bolul cu folie alimentară sau cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la loc cald, la dospit, timp de 2 ore. După o oră, frământăm din nou aluatul.
Ulterior, împărțim aluatul în 3 părți din care formăm 3 bile pe care le acoperim și le lăsăm să se odihnească timp de 15 minute. Întindem prima bucată de aluat într-o formă rotundă, subțire. Tăiem în triunghiuri, punem umplutura și rulăm.
Transferăm cornurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu suficient între ele. Acoperim tava cu folie și lăsăm cornurile la dospit pentru 40 de minute.
Înainte de coacere, le ungem cu un amestec de ou și lapte și presărăm zahăr deasupra. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-30 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!