La Cafea
sâmbătă, iunie 14, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Cornuri moi și pufoase, aerate și delicioase – Se potrivesc cu orice umplutură și sunt un adevărat deliciu

Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Cornuri moi și pufoase, aerate și delicioase – Se potrivesc cu orice umplutură și sunt un adevărat deliciu

Ingrediente necesare:

  • 450 g făină
  • 50 ml apă și 50 ml lapte (sau 100 ml lapte)
  • 6 g sare
  • 75 g zahăr
  • 9 g drojdie uscată sau 27 g drojdie proaspătă
  • 3 ouă
  • 45 g unt moale
  • Pentru umplutură: mere călite, pere, dulceață etc.

Mod de preparare:

Amestecăm laptele cald cu apa caldă. Adăugăm drojdia, amestecăm până se dizolvă după care lăsăm deoparte câteva minute, la loc cald. Spargem ouăle într-un bol mai mare, adăugăm zahărul și amestecăm bine cu un tel. Încorporăm și amestecul de drojdie. Treptat încorporăm și făina cernută și sarea.

Frământăm aluatul, încorporând și feliile de unt moale. Frământăm aluatul până nu se mai lipește după care îl transferăm într-un alt bol, uns cu ulei. Acoperim bolul cu folie alimentară sau cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la loc cald, la dospit, timp de 2 ore. După o oră, frământăm din nou aluatul.

Ulterior, împărțim aluatul în 3 părți din care formăm 3 bile pe care le acoperim și le lăsăm să se odihnească timp de 15 minute. Întindem prima bucată de aluat într-o formă rotundă, subțire. Tăiem în triunghiuri, punem umplutura și rulăm.

Transferăm cornurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu suficient între ele. Acoperim tava cu folie și lăsăm cornurile la dospit pentru 40 de minute.

Înainte de coacere, le ungem cu un amestec de ou și lapte și presărăm zahăr deasupra. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-30 minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

Noutăți

Prăjitură cu alune, cremă de ciocolată și strat fin de frișcă

Noutăți

Desert fără coacere cu biscuiți, caramel și frișcă

Noutăți

Desert cu banană, cremă de lapte și biscuiți – fără coacere

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate