Rețetă pas cu pas, cu imagini – Pur și simplu se topesc în gură – Cornulețe moi și pufoase, fragede și delicioase
Ingrediente necesare:
- 240 g făină
- 120 g iaurt grecesc sau smântână
- 80 g unt
- 80 g zahăr tos
- 1 ou
- 5 g praf de copt
- Vanilie
- Gem sau Nutella
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. adăugăm drojdia, vanilia, zahărul și amestecăm bine. Dăm untul rece prin răzătoare, direct în bol. Amestecăm cu mâna până obținem un aluat nisipos după care încorporăm și oul și iaurtul.
Frământăm cu mâna până obținem un aluat omogen. Dăm aluatul la frigider pentru 15 minute.
Ulterior, punem aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl împărțim în două. Luăm prima bucată, formăm o bilă și o întindem în formă rotundă. Tăiem în triunghiuri și punem pe fiecare câte 1 linguriță de umplutură.
Rulăm și transferăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedăm la fel cu aluatul rămas, după care dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute.
După ce cornulețele de răcoresc un pic, le putem pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!