Rețetă cu imagini, pas cu pas – Chec fraged ș pufos, moale și aromat – Chec de casă (cu mere și glazură de lămâie)
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- 150 ml lapte
- 80 ml ulei
- 130 g zahăr
- 210 g făină, aproximativ
- 1,5 lingurițe praf de copt
- Un praf de sare
- Vanilie
- 3 mere, jumătate linguriță scorțișoară și 1 lingură de zahăr
Ingrediente necesare pentru glazură:
- Coajă de lămâie și 1-2 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguri zahăr
- 40 g unt
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul și mixăm foarte bine. încorporăm laptele după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. Adăugăm și un praf de sare, vanilia și omogenizăm.
Amestecăm cubulețele de mere cu scorțișoara și cu zahărul.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă de chec și transferăm aluatul în ea. Punem merele deasupra și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 50 de minute aproximativ.
Când checul este aproape gata, pregătim și glazura. Amestecăm untul topit cu zahărul, coaja de lămâie și zeama de lămâie. Scoatem checul de la cuptor, punem glazura deasupra și îl lăsăm să se răcească.
Savurați cu poftă! Poftă bună!