Rețetă pentru Sărbători – Prăjitură de casă cu mere și bezea – Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Rețetă de colecție
Ingrediente necesare:
- 2 gălbenușuri
- 4 albușuri
- 80 g zahăr pudră
- 150 g unt moale
- 100 g zahăr
- 4 linguri amidon
- Jumătate linguriță praf de copt
- 200 g făină
- 1 praf de sare
- 1 măr tăiat felii subțiri și amestecat cu zeamă de lămâie
- 5 mere tăiate felii subțiri
- 2 linguri zahăr
- Amidon
Mod de preparare:
Punem untul moale într-un vas. Adăugăm zahărul și mixăm. Adăugăm și 2 gălbenușuri, 4 linguri de amidon și omogenizăm. La final, adăugăm praful de copt, făina și un praf de sare și frământăm un aluat omogen. Acoperim bolul cu folie alimentară și dăm aluatul la frigider pentru 20-25 minute.
Tăiem 1 măr în felii subțiri, adăugăm zeamă de lămâie, amestecăm și punem deoparte.
Tăiem 5 mere felii subțiri. Topim o bucățică de unt într-o tigaie, adăugăm merele, 2 linguri de zahăr și amestecăm. Călim până merele se înmoaie.
Scoatem aluatul din frigider și îl punem într-o tavă de 20 cm. Întindem aluatul cu mâinile, formând un blat uniform și margini. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 8-10 minute.
După 8-10 minute, presărăm blatul cu amidon, punem merele călite și deasupra lor punem și merele amestecate cu zeama de lămâie. Presărăm totul cu zahăr și dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 30 de minute.
Pentru bezea, mixăm 4 albușuri spumă tare, adăugând treptat 80 g de zahăr pudră și 1 strop de zeamă de lămâie. Scoatem tava din cuptor, punem spuma deasupra prăjiturii și dăm tava înapoi la cuptor pentru 10-15 minute sau până bezeaua capătă o culoare frumoasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!