Rețetă rapidă și aromată, cu imagini, explicată pas cu pas – Rețetă fără coacere – Prăjitură cu biscuiți și cremă delicioasă
Ingrediente necesare pentru o tavă de 21*21 cm:
- 500 ml lapte
- 6 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 2 lingurițe zahăr vanilat
- 75 g făină
- 20 g praf de budincă cu gust de frișcă
- 200 g unt
- 250 ml frișcă lichidă
- 150 g biscuiți
Mod de preparare:
Fierbem laptele. Într-un bol, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul tos și cel vanilat timp de 5 minute, până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Încorporăm și făina cernută și praful de budincă.
Mixând continuu, turnăm și laptele fierbinte. Transferăm compoziția într-un vas și punem pe foc mic. Când dă în clocot, fierbem timp de 5 minute, amestecând continuu. Luăm budinca de pe foc și o lăsăm să se răcească complet, acoperindu-i suprafața cu folie alimentară.
Separat, mixăm spumă untul moale. Mixând continuu, adăugăm budinca răcită și omogenizăm. La final, încorporăm și frișca bătută spumă tare, folosind o spatulă.
Punem un strat de biscuiți în tavă și turnăm crema deasupra. Uniformizăm și punem încă un strat de biscuiți peste cremă. Acoperim prăjitura cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru minim 90 de minute.
Înainte de servire, pudrăm prăjitura cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!