Rețetă cu imagini, pas cu pas – Idei simple și aspectuoase – Idei geniale din aluat foietaj
Ingrediente necesare:
- Aluat foietaj
- Cârnați / crenvurști
- Șuncă
- Cașcaval
- Ananas din conservă
Aperitiv cu șuncă și cașcaval
Punem bucățele de șuncă și cașcaval ras pe bucata de aluat foietaj. Rulăm, după care tăiem în bucăți. Transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungem cu ou bătut și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
”Frigărui” din aluat foietaj
Tăiem aluatul în 3 fâșii și punem pe fiecare câte un crenvurști. Rulăm, tăiem în bucățele și le punem pe bățul de frigăruie. Transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungem cu ou și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
Aperitiv „floricele”
Tăiem aluatul foietaj în fâșii lungi după care formăm cerculețe. În fiecare cerculeț punem câte 2 rondele de crenvurști și lipim la mijloc. Lipim și formăm prima floricică.
Transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungem cu ou și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
Rondele din aluat foietaj și ananas
Tăiem aluatul în fâșii lungi și învelim rondelele de ananas. Le transferăm o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungem cu ou și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!