Rețetă rapidă, cu imagini – Prăjitură de casă moale și pufoasă – Prăjitură cu brânză dulce și cacao – Aveți nevoie de 4 ouă, 200g iaurt, 180g făină, 350g brânză de vaci, 2 linguri griș și…
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 80 g zahăr
- 1 praf de sare
- 200 g iaurt sau smântână
- 180 g făină
- 10 g praf de copt
- 2 linguri pudră de cacao
- 2 linguri ulei
- 350 g brânză de vaci
- 2 ouă
- Esență de vanilie
- 50-100 g zahăr, după gust
- 2 linguri griș
Mod de preparare:
Spargem 2 ouă într-un bol. Adăugăm un praf de sare, 80 g zahăr și mixăm timp de 2-3 minute. Pe rând, încorporăm iaurtul și făina cernută împreună cu praful de copt, pudra de cacao și uleiul.
Într-un alt bol, mixăm bine brânza împreună cu 2 ouă, vanilia și zahăr după gust. După ce obținem o compoziție omogenă și netedă, adăugăm și grișul și amestecăm.
Tapetăm baza unei tăvi de 20 cm cu hârtie de copt. Ungem cu unt și tapetăm cu făină marginile. Turnăm compoziția cu cacao în tavă și punem compoziția cu brânză în mijloc, folosind o lingură.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40-50 minute. După coacere, lăsăm prăjitura să se răcorească un pic și o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!