Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Pandișpan de casă cu fructe – Pandișpan moale și pufos, aromat și delicios

Ingrediente necesare pentru o tavă de 22-24 cm):

  • 4 ouă
  • 3/ 4 cană zahăr fin
  • 1 linguriță zahăr vanilat sau esență de vanilie
  • Jumătate cană ulei
  • 1 cană și jumătate făină
  • 1 linguriță și jumătate praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 600 g căpșuni aproximativ

Mod de preparare:

Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă împreună cu sarea, după care adăugăm treptat zahărul fin și cel vanilat, mixând continuu până obținem o spumă tare și lucioasă. Adăugăm gălbenușurile și omogenizăm. Turnăm uleiul în fir subțire, mixând continuu.

La final, încorporăm în tranșe și făina cernută împreună cu praful de copt, lucrând cu spatula.

Transferăm aluatul astfel obținut în tava tapetată cu hârtie de copt. Punem jumătățile de căpșuni deasupra (sau bucățelele, după plac) și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grad. Coacem prăjitura timp de 50 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

Savurați cu poftă! Poftă bună!