Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Minciunele de casă subțiri și crocante – Aveți nevoie de 500g făină, 4 gălbenușuri, 200g smântână și…
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 4 gălbenușuri
- 200 g smântână 30% – aproximativ
- 1 lingură oțet sau alcool (rom, vodcă, pălincă)
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm gălbenușurile, oțetul și amestecăm. Adăugând treptat smântâna, frământăm un aluat omogen. Continuăm frământarea pentru încă 10 minute după care acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul deoparte pentru 30 de minute, la temperatura camerei.
Ulterior, împărțim aluatul în 4 părți pe care le întindem , pe rând, cât mai subțire. În timp ce lucrăm cu o bucată de aluat, acoperim aluatul rămas cu prosopul ca să nu se usuce. Tăiem aluatul întins în fâșii groase de 2,5 cm și lungi de 10 cm aproximativ. În mijlocul fiecărei fâșii facem o tăietură și tragem o margine prin ea.
Prăjim minciunelele în baie de ulei încins (175 grade) până capătă o culoare frumoasă pe ambele părți. Le scoatem pe prosoape absorbante pentru a elimina excesul de ulei după care le transferăm pe un platou și le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!