Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Gogoși făcute cu lingura – Gogoși de casă fragede, moi și aromate – Rețetă rapidă și delicioasă
Ingrediente necesare:
- 350 g făină
- 300 ml lapte cald
- 25 g drojdie proaspătă
- 1/ 4 cană zahăr
- 1 lingură zahăr vanilat
- 30 g unt topit
- 2 ouă la temperatura camerei
- 1 lingură alcool
- 1 praf de sare
- 1 L ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia și 1 lingură de zahăr în jumătate din cantitatea de lapte. Cernem făina într-un bol și facem o adâncitură în mijloc unde punem amestecul de lapte și drojdie. Presărăm un pic de făină deasupra, acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm la loc cald, timp de 15 minute, până drojdia se activează.
Între timp, separăm gălbenușurile de albușuri. Mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare. Separat, amestecăm laptele cald rămas cu zahărul tos rămas și cu zahărul vanilat.
Punem gălbenușurile și amestecul de lapte în bol și mixăm până aluatul începe să se omogenizeze. Adăugăm și untul și mixăm în continuare, încorporând și alcoolul. La final, adăugăm și spuma de albușuri și omogenizăm. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, timp de 1 oră.
Lucrând cu 2 linguri pe care le trecem prin ulei, formăm gogoșelele și le prăjim în baie de ulei încins (la 175 de grade). După ce se rumenesc frumos pe ambele părți, le scoatem pe prosoape absorbante ca să eliminăm excesul de ulei.
Le transferăm pe un platou și le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!