Rețetă rapidă, cu imagini – Cornulețe de casă fragede și aromate – Se prepară din 320g făină, 200g unt, 1 gălbenuș, 200g gem de prune și…
Ingrediente necesare:
- 320 g făină
- 45 g zahăr pudră
- 2/ 3 linguriță praf de copt
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 200 g unt moale
- 1 gălbenuș
- 2 linguri smântână
- 200 g gem de prune
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm făina cernută cu zahărul pudră și cel vanilat și cu praful de copt. Adăugăm cubulețele de unt moale și amestecăm cu mâna cât să obținem o compoziție nisipoasă.
Adăugăm și gălbenușul, smântâna și frământăm până obținem un aluat omogen și neted. Împărțim aluatul în 5 părți egale din care formăm 5 bile pe care le aplatizăm ușor. Le învelim în folie alimentară și le dăm la frigider pentru 1 oră.
După o oră, scoatem prima bucată de aluat pe suprafața de lucru presărată cu făină. Întindem în formă rotundă cu diametrul de 20 cm și tăiem în 8 triunghiuri. Punem câte o linguriță de gem pe fiecare triunghi și rulăm, după cum se vede în imaginea de mai jos.
Scoatem încă o bucată de aluat din frigider, întindem și formăm cornulețe. Procedăm la fel cu aluatul rămas. Transferăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu ou bătut. Presărăm zahăr tos peste ele și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 12 minute.
Notă: fie presărăm zahăr tos peste cornulețele înainte de coacere, fie le pudrăm cu zahăr pudră după coacere după ce se răcoresc un pic.
Savurați cu poftă! Poftă bună!