Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Cheesecake de casă cremos și pufos – Prăjitură de casă cu brânză dulce cremoasă și delicioasă
Ingrediente necesare pentru blat (pentru o tavă de 16 cm):
- 50 g biscuiți de ciocolată
- 30 g unt topit
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 200 g brânză de vaci
- 250 g mascarpone
- 150 g smântână 18%
- 110 g zahăr
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 3 ouă medii
- 2 linguri făină
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 50 g ciocolată
- 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit. Transferăm amestecul în tava tapetată cu hârtie de copt și formăm un blat uniform. Ungem marginile tăvii cu unt după care tapetăm cu hârtie de copt în așa fel încât hârtia să iasă în afară tăvii cu 2 cm.
Pentru umplutură, punem brânza de vaci și mascarpone într-un bol. Adăugăm smântâna, zahărul tos și cel vanilat și mixăm bine, până la omogenizare. Adăugăm câte un ou, mixând până la omogenizare după fiecare. Încorporăm făina cernută și amestecăm ușor cu spatula. Transferăm compoziția în tavă și scuturăm ușor ca să se uniformizeze.
Punem tava într-o altă tavă, mai mare. Turnăm apă fierbinte în tava mare, cât să acopere 1-2 cm din înălțimea tăvii rotunde. Dăm tortul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25 de minute.
După 25 de minute, reducem temperatura la 140 de grade și mai lăsăm tortul la cuptor pentru încă 45 de minute. Este foarte important să nu deschidem ușa cuptorului în timpul coacerii.
După coacere, lăsăm tortul în cuptorul stins pentru 3 ore. Ulterior, îl scoatem din cuptor, îl lăsăm să se răcească complet și îl dăm la frigider peste noapte.
Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată pe baie de aburi, împreună cu laptele. Amestecăm până la omogenizare după care turnăm glazura deasupra tortului.
Savurați cu poftă! Poftă bună!