Rețetă de nota 10, simplă și delicioasă – Chec de casă moale și pufos – Chec de casă în 2 culori – Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 130 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 100 ml ulei
- 180 ml lapte
- 300 g făină
- 15 g praf de copt
- 2 linguri pudră de cacao
Mod de preparare:
Punem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul tos, cel vanilat, 1 praf de sare și mixăm foarte bine, până obținem o compoziție deschisă la culoare.
Încorporăm, pe rând, uleiul, laptele și făina cernută împreună cu praful de copt. Împărțim aluatul în două și amestecăm o parte cu pudra de cacao.
Tapetăm o tavă de 29*11 cm cu hârtie de copt și ungem cu unt. Punem cele două tipuri de aluat în tavă, alternativ și în porții de câte 4 linguri.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45-55 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!