Rețetă de nota 10, simplă și delicioasă – Chec de casă moale și pufos – Chec de casă în 2 culori – Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas

Ingrediente necesare:

  • 4 ouă
  • 130 g zahăr
  • 8 g zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 180 ml lapte
  • 300 g făină
  • 15 g praf de copt
  • 2 linguri pudră de cacao

Mod de preparare:

Punem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul tos, cel vanilat, 1 praf de sare și mixăm foarte bine, până obținem o compoziție deschisă la culoare.

Încorporăm, pe rând, uleiul, laptele și făina cernută împreună cu praful de copt. Împărțim aluatul în două și amestecăm o parte cu pudra de cacao.

Tapetăm o tavă de 29*11 cm cu hârtie de copt și ungem cu unt. Punem cele două tipuri de aluat în tavă, alternativ și în porții de câte 4 linguri.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45-55 minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!