Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Cea mai rapidă și cea mai pufoasă prăjitură de casă – Prăjitură la tavă cu mere, fragedă și aromată
Ingrediente necesare:
- 4 mere
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 3 ouă
- 120 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 100 ml lapte
- 80 ml ulei
- 220 g făină
- 10 g praf de copt
- Unt pentru tavă
Mod de preparare:
Curățăm merele și le tăiem în felii nici prea subțiri, nici prea groase. Le amestecăm cu zeama de lămâie și le punem deoparte.
Spargem ouăle într-un vas. Adăugăm zahărul tos, cel vanilat, 1 praf de sare și mixăm până obținem o compoziție deschisă la culoare. Încorporăm laptele și uleiul. La final, încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.
Ungem cu unt o tavă de 21*32 cm și presărăm 1 lingură de zahăr în ea. Punem merele în tavă și turnăm aluatul peste ele, cât mai uniform.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem prăjitura timp de 30-35 minute. După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească și o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!